Målsättning

 
 
"Om du inte vet mot vilken hamn du ska segla, då är ingen vind den rätta"

Hemmagjord Tikka Masala

 
Marinad:
2,5 dl yoghurt (vi använder turkisk yoghurt)
1 msk citron
1 msk färsk ingefära (spelar ingen roll om den är hackad eller pressad)
2 tsk spiskummin (vi brukar ta lite mer)
2 tsk peppar
1 tsk kanel
1 tsk cayennepeppar
1 tsk salt

Sås:
1 msk smör
1 tsk vitlök
2 tsk sambal oelek
4 tsk spiskummin
4 tsk paprikapulver
1 tsk salt
1 pkt krossade tomater
Smaksätt eventuellt med ketchup (vi tar ganska mycket, men smaka efter!)
2,5 dl grädde 
 
Gör marinaden och lägg i ca 3 kycklingfiléer och låt det stå och goa in sig över natten. Ta en stekgryta och börja med såsen. Smält smöret i grytan, i med vitlök och sambal och låt de svettas. Sedan tillsätter du alla kryddor, sås + grädde. Blanda ned marinaden och kycklingen i stekgrytan tillsammans med såsen och låt det koka upp (var noggrann med att kycklingen inte får vara rå!). Toppa maten med färsk persilja.
 
Det är supergott!

Höstmys

 

Matte och husse längtar efter dig!

Idag fick vi göra någonting utöver det vanliga, någonting som jag har längtat efter så himla länge - nämnligen att kolla på hundvalpar! Jag och R tog bilen till Skellefteå för att välja ut hon som skulle bli våran lilla fina plutt. Nu är det bestämt och klart och handpenningen är betald. Om cirka 2 veckor kommer vi få hämta vår hund. Våran lilla Tilly ♥

Lånad från biblioteket

Trots att jag kan, enligt mig själv, väldigt mycket om hundar och saker som rör deras uppfostran, vardagslydnad, aktivering med mera, så kände jag och Richard för att låna några böcker på biblioteket. Den första i tur blir den här boken med den svenska hundcoachen Fredrik Steen. Även fast jag har haft hund tidigare och fått massa erfarenheter, så kände vi att man ändå kan läsa för nöjets skull och att Richard (som egentligen är kattmänniska) ska få mer kött på benen innan vi skaffar oss lilla valpen. Jag hoppas boken lever upp till mina förväntningar!

Förväntansfull

Nu är jag inne på blocket.se och kollar på superfina valpar varav en av dom kommer att bli min och Richards lilla plutt! Eller ja, vi ska i alla fall åka till Skellefteå i helgen och kolla på en av tikarna i kullen och jag hoppas verkligen att det slutar så som vi båda hoppas på! I bäst fall blir det handpenning och sedan är hon redo för att hämtas den 10 oktober. Längtar som en tok!
 
En bild på en hundarna som uppfödaren har tagit 
 

Efter 5 timmars fiske - gädda!


Tidsfördriv


Jag tror att jag skissade på min absolut senaste "seriösa" teckning i högstadiet. Jag är ingen konstnär och kommer definitivt inte bli en...tycker inte att det är så kul att rita egentligen, hihi. Men det var åtminstone värt ett försök.

Tja tjockis!

Sitter och slöglor på Bygglov (är besatt av byggprogram, haha) samtidigt som jag tjockisäter hemmagjorda kokosbollar och plinkar lite smått på gitarren. Jag har precis lärt mig tabsen till Ronan Keatings låt When You Say Nothing At All och det låter riktigt bra faktiskt! Jag ska försöka komma igång med gitarrspelandet igen... för det är ju trots allt riktigt kul!

Lugg


Jag fick ett litet ryck och klippte lugg alldeles nyligen. Ångrar mig lite, men det känns ändå rätt skönt med förändring. Under hela min uppväxt har jag alltid fått höra att jag är "så lik(!)" min mamma, och hela saken blir ju inte bättre av att jag klipper lugg (mamma har också lugg). Då kommer kommentarerna en efter en om att vi är kopior av varandra (åhnej, jag ser ut att vara 46, haha!). Lite tröttsamt, men ingenting negativt mot min fina mammut ♥ Men så lika tycker jag faktiskt inte att vi är.

Hösten är här

Igår invigde jag mina efterlängtande kängor, min röda mysiga halsduk + vantar under min och pojkens långpromenad. Hösten har verkligen kommit med stormsteg! Det är inte bara vädret och de färgskiftande bladen på träden som man märker av det på, utan också för att det är så mycket mer människor/studenter här än vad det har varit under hela sommaren. Lite kul med liv och rörelse i staden!

Jag och Richard håller på att kika efter en hundvalp. Vi båda vet på ett ungefär vilka raser "drömhunden" ska korsas emellan (vi vill ha en blandras) och typ av färgteckning. Men det är ju hur svårt som helst att hitta den rätta hunden som just vi vill ha. Det gäller bara att ha tålamod, för snart måste den ju dyka upp!
 

Tänk inte, bara gör det!

Dricker en kopp kaffe efter att ha tillbringat en stund på gymmet med pojken min. Innan vi möttes upp tog jag en powerwalk i uppförslutning på löpbandet i 35 minuter. Det var minst sagt svettigt! Därefter körde vi tillsammans ett ben- och magpass som jag nog kommer känna av rejält imorgon...jag som redan har världens träningsvärk i resten av kroppen. Hur som haver så är det så jäkla skönt att komma tillbaka i gamla goda rutiner igen efter att ha haft 1 månads uppehåll. Nu ska fläsket bort, hihi!

Ny start - powerwalk och nyttig frukost!


RSS 2.0