Idag är igår

Sitter och njuter av min frukost (gårdagens middag) kräftsoppa á la Richard. Den är så nomnom! Jag har aldrig gillat skaldjur och speciellt inte när de är kalla. Men den här soppan var något utöver det vanliga, jag kunde inte sluta äta, haha! Min gosse är bäst på att laga mat! :)

Igår tränade jag lite olika trix med Tillan, varav ett av dom var kommandot "Tass". Det tog inte många minuter innan hon fattade vinkeln att lyfta tassen och få godis. Lilla Tilly är så duktig! Hon har dessutom blivit mindre bitig, vilket är så jäkla skönt. Yeay, inge mer sår på händerna - valptänder är inget att leka med!
 

Övning ger färdighet

Idag begav jag mig till arbetsförmedlingen för ännu ett nytt försök att skriva in mig ... med ID-handling den här gången! Nu är äntligen allt fixat där och så småningom ska jag få en coach och en handlingsplan. Soft!

Jag testade att träna Tilly på skvallerträning för första gången under långpromenaden i morse. Det gick sådär med tanke på att människorna som var i rörelse var tydligen roligare att hälsa på än att få belöning (trots att godiset var falukorv!). Hur som helst så får vi se hur det går i fortsättningen, är säker på att det kommer gå bra! :)

Riktigt gott!

Bilden är lånad från livetoday.webblogg.se
För några dagar sedan så gick jag in på första sidan på blogg.se och såg jag att Jenny hade lagt ut ett recept på hennes American Pancakes fast på ett nyttigare vis! Jag testade receptet, dock med lite ändringar, och det vart så jäkla gott (jag älskar pannkakor!). Det var lite krångligt att steka dom direkt efter att jag hade gojsat runt smeten och därför så lät jag den stå i kylskåpet 1 dag innan jag stekte pannkakorna. Dom blev riktigt goda och rekommenderas!
American pancakes ändrat recept
200g turkisk yoghurt
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 rivet äpple + kanel
1 tsk bakpulver
en nypa vaniljpulver
smör i pannan
 

WeHeartIt


Är huvudet dumt får kroppen "lida"

Imorse blev det ett kortare styrkepass än vanligt med tanke på att Richards cykellås hade frusit fast och nyckeln gick inte i (Hej Norrland!), så vi fick gå till gymmet istället för att cykla vilket tog lite längre tid än vanligt. Efter styrkepasset vart det 30 minuters simning för min del, vilket var riktigt skönt! Jag älskar att simma!

Från det steget när man gör tanke till handling går inte alltid som man har tänkt sig ... speciellt inte idag. Jag har länge tänkt på att åka till arbetsförmedlingen för att skriva in mig/söka jobb och idag tyckte jag att det var dags att fixa det - finally! Så jag tog cykeln till stan och snurrade runt där en bra stund innan jag hittade rätt. När jag till slut kom fram till arbetsförmedlingen så fick jag hjälp av en man som skulle skriva in mig och allt kändes frid och fröjd ända tills han bad mig om legitimation. Jag satt där som ett frågetecken och ifrågasatte varför han skulle ha det och att jag dessutom inte hade det på mig. Jag var tydligen tvungen att ha med mig det för att kunna intyga att jag var jag så det inte skulle bli fel vid inskrivningen. Sååååå, det var bara att hoppa upp på cykeln och trampa tillbaka hem efter några ovärda minuter på stan - lyckat!
 
Postivt tankesätt: Jag fick i alla fall extra vardagsmotion :)

Music is my drug

Jag har musikfeber! Jag kan inte sluta ha min spotifylista på repeat dag ut och dag in. Jag vet inte om det beror på årstiden eller om jag helt enkelt känner mig på riktigt gott humör! Några av låtarna jag har snöat in mig på är:

Icona Pop - I Love It
Mando Diao - Strövtåg i hembygden
Miss Li - I Heard A Girl
Deadmau5 - Ghosts 'n' Stuff feat Rob Swire
Christina Aguilera - Your Body
Kent - Dom andra
Swedish House Maffia - Don't You Worry Child
Miss Li - Nåt för dom som väntar
Rihanna - Diamonds
Blur - Country House

För övrigt har jag strosat runt på stan idag tillsammans med Nathalie och tagit en fika på Kaffe Station - som är ett riktigt mysigt café! Den här gången unnade jag mig en smarrig chokladmoussetårta med kaffe latte, nom! Som kompensation för detta så blir det hårdträning imorgon bitti! Jag "längtar" redan, haha.

Indestructible


Vardagsmys

Efter en promenad i höstkylan (glömde mina långkalsonger/täckbyxor - FML) så försöker jag tina upp kroppen med en varm kopp té med smak av Earl Grey samtidigt som jag njuter av min mörka apelsinchoklad. Det är den godaste mörka chokladen jag har smakat faktiskt. Den är både lite bitter, men samtidigt söt av apelsinen. Nom!

Fruktsallad

En nyttig fruktsallad på apelsin, kiwi och banan som är dränkt i en blandning mellan
turkisk yoghurt, mjölk och vaniljpulver.

Nostalgi

Såhär i höstrusket i den här perioden mellan höst och vinter, då det regnar, är kallt och när snön kommer lite då och då så brukar jag få tendens att kolla på gamla bilder. Den här gången dras jag mot att kolla på sommarbilder från förra året, vilket för övrigt var en riktigt grym sommar med: grill- och badkvällar, festival, träffade Richard för första gången, student, utlandsresa, parkhäng, galna utekvällar med underbara vänner och mycket mer! Fan vad jag längtar efter er mina fina ♥

Fräscht och gott!

Nu är morgonträningen avklarad och just nu håller jag på att avnjuta min goda frukost framför Vakna med The Voice. Det blev så mycket som turkisk yoghurt, våra plockade blåbär från i somras, köpta hallon med hasselnötter och kanel på - riktigt gott!

12 november

Trots att jag var supertrött imorse efter en sömnlös natt så pallrade jag mig ändå till gymmet för mitt andra vattengympapass (det är verkligen jag mot gamlingarna som kämpar på i bassängen, haha). Därefter tog jag en långpromenad med Tilly i skogen och testade att gå lös med henne för första gången, vilket gick bättre än förväntat(!) - hon höll alltid  koll på mig och kom direkt vid inkallning. När jag gömde mig bakom träd eller dylikt så sprang hon och letade upp mig snabbt som bara den! Lilla trollet är så duktig! Nu är det dags för mig att ta en lång dusch så jag slipper lukta klor!

Good morning guys

Jag har precis tagit en lång varm dusch och avnjutit en dundergod frukost med kaffe och en skål turkisk yoghurt med hallon/blåbär efter morgonens träningspass på gymmet. Som jag skrev i det tidigare inlägget så provade jag på afrodans för första gången någonsin igår, och gissa vad? Det var minst sagt skitkul! Det var nästan som att jag kände mig som en afrikan som dansade runt en stor eld med bymänniskorna, haha! Jag ska helt klart gå på flera danspass!
 
Jag tror inte jag är den ända som längtar efter jul/nyår och allt som det innebär. Med tanke på att det är lite snö här i Umeå så har julkänslorna tagit fart och jag känner bara sådan stor lust att pyssla, julbaka, dricka glögg, lyssna på julmusik och pynta riktigt mysigt i lägenheten och bara känna av värmen som alla dekorationer, ljus och röda färger ger. Dessutom har jag hittat en nyårklänning på internet som jag suktar efter ... men jag och R ska gå på stan i helgen och då får vi se om jag hittar något bättre alternativ. Jag hoppas det finns en klänning som är ännu snyggare men billigare än den jag har sett. Finns det sådana? Typ inte...

Let´s go!

Nu är jag igång med träningen och att äta hälsosamt på riktigt igen, vilket är så galet skönt för både kropp och
knopp - motivationen är äntligen på plats! Jag har i princip bara kört styrketräning sedan jag flyttade hit och inga pass eller konditionträning av något slag (som jag nästan bara gjorde i Stockholm på Friskis). Nu ska jag köra hårt fram till jul och träna 10 dagar/veckan och äta lite men regelbundet! Idag körde jag och R styrketräning klockan 6 på morgonen som vanligt och sedan körde jag crosstrainer i 35 minuter medans R stack till jobbet. Nu har jag precis bokat ett pass till ikväll och egentligen jag tänkte gå på ett bodycombat-pass, men istället så blev det afrodans, haha. Väldigt otippat från min sida, men kul att prova på något nytt!
 
 

Jag älskar dig Richard ♥

 10 månader med dig älskling, tänk vad tiden går fort!  ♥
 

Hurtbulle

Sitter ned och bara tar det lugnt framför min trogna vän datorn med en efterlängtad kopp té i handen. Dagen har spenderats på att lära lilla Tilly att gå fot (vilket går bra!), sökt jobb och städat hela lägenheten. Alldeles strax ska jag dessutom gå på ett bodypump-pass och svettas järnet - det var längesen sist jag gick på ett pass, mestadels brukar jag bara spendera tid på gymmet och inte gruppträning... men nu ska det bli ändring på det eftersom jag har som mål att gå ned 5 kg fram till jul ... nu gäller det att ligga i!
 

2 november

Idag vart det vilodag från träningen för min del med tanke på att jag sov som en kratta förra natten. Kände mig som en zombie när jag vaknade i morse så jag beslöt mig för att dra täcket över huvudet och somna om. Jag och Malin (min efterlängtande syster som är på besök från Stockholm) passade på att träna lilla Tilly mentalt istället, vilket resulterade i videoklippet nedan.

Nu ska jag och syrran åka och kika lite på julklappar ... och jag med min hemska fantasi ska försöka hitta någonting påhittigt att ge bort, blä! Aja, jag har Malin som hjälp så det borde ordna upp sig på ett eller annat vis!

Tilly - Sin första träning på sitt/ligg i följd


RSS 2.0