3 kg större på en vecka - duktig Tilly!


Marron 5 - Lucky Strike


Tilly 10 veckor - handtarget träning

 
Ursäkta mig för mitt urdåliga videoklipp! Kvalitén är verkligen ingenting att hänga i julgranen och inspelningen likaså... men jag filmade med mobilen och jag vet inte hur man roterar videoklippet medsols. Går det ens? Hur som helst så är det roligt att se hur Lillan utvecklas - enjoy!

Puppyeyes!


När jag vill ha det som mest...

Jag är så galet hungrig! Det känns som om hela min magsäck vill vända in och ut på sig och den pratar med mig som aldrig förr. Trots att vi har massa mat i kylskåpet så är det ingenting som är riktigt lockande för tillfället. Jag är så innerligt sugen på en god krämig sparrissoppa med nybakat bröd till som man kan doppa i soppan och smaska på. Ååååh, att matdrömma gör mig bara ännu hungrigare!
 

23 oktober

Det är så himla fint väder ute! En riktigt sådan här solig höstfin dag med vinterkyla i luften. Just nu skulle jag helst av allt vilja ta en långpromenad i friska luften med lilla Tilly. Det går ju såklart att promenera med henne, men tyvärr inte så långt med tanke på att hon fortfarande är valp. Dessutom sätter hon sig bara ned och glor efter typ var tionde meter. Det är sådär lagom kul, hihi.

Idag ska jag på ytterliggare en intervju för ett jobb i stan. Det är visserligen ett extrajobb, men det är i alla fall bättre än ingenting! Jag hoppas det går bra, jag vill verkligen ha ett jobb!
 
 
 Jag bjuder på en bild som uppfödaren tog när Tilly bara var några veckor gammal, så söt!

Bara några dagar kvar

Helgen bara flög förbi och nu är det måndag ... och snart tar även den här vecka slut med raketfart och på lördag är det dags för högskoleprovet igen. Jag känner mig mer taggad inför provet nu än vad jag var förra året då allt var helt nytt för mig. Jag kommer ihåg hur dåligt jag hade sovit den natten, stressen under provet och hur min koncentration sakta med säkert dog ut med tiden och hur frustrerad jag var över det. Men nu har jag i alla fall lite kött på benen om hur allt går till och hoppas det går bättre den här gången! Wish me good luck!

Första snön i Umääää


18 oktober

Dagen började på topp med morgonträning som idag bestod av rygg + biceps och som avslutades med 30 min crosstrainer. Det är så skönt att ha träningen gjord på morgonen så att man kan fokusera på annat under dagen. Ikväll kommer till exempel min mormor och hennes man hit till Umeå ända från Gävle och ska hälsa på oss! Det ska bli riktigt mysigt! Igår kväll förberedde jag och Richard en sockerfri budapeststubbe (eftersom mormor har diabetes) som vi ska smaka av ikväll när dom kommer! Jag längtar både efter bakelsen och sällskapet!

Full rulle

Vaknade av att jag fick ett sms från pojken min i morse och en minst sagt trött tjej steg upp för att rasta lilla Tilly som var lika trött som jag. Igår var det tänkt att jag skulle gå på intervju, men självklart så misstog jag mig och åkte till Veromoda på Strömpilsplatsen istället för Veromoda i stan (gaaah!). Hur förvirrad får man vara?! Inte nog med det så hade jag glömt min mobiltelefon hemma, så jag bad om att få låna deras butikstelefon för att ringa Veromoda i stan om att jag skulle bli försenad till intervjun. Som tur var så tog chefen lätt på hela situationen och skrattade i telefonen och gav mig en ny tid idag istället. Nu så här efter Intervjun så kändes det bra och jag hoppas verkligen att jag kommer få det här jobbet! Jag håller tummarna för mig själv!

By the way så lämnade jag Tilly ensam hemma i över 1 timme under tiden som jag var på intervju. Ingen var lika glad som mig när jag kollade på inspelningen efteråt och såg att hon gick och la sig direkt efter att jag hade gått utan något som helst gnäll/pip från henne! Jag är så glad att vår ensam-hemma-träning har gett goda resultat, så snabbt! Så jävla skönt med en hund utan seperationsångest!

Höstfina Loffe


I-landsproblem

Varför blir jag alltid kissnödig efter att jag har målat naglarna?
...alltid.

Höstpyssel

Det är så mycket fint man kan göra själv med lite granris, rönnbär, kottar och björklöv.
Efter cirka 1 timmes pyssel så blev det så här fint!

We Heart It


Två favoriter

Det känns som om Tilly redan är rumsren, hon är riktigt duktig på att göra sina behov utomhus och det underlättar så himla mycket att bo på bottenvåningen. Det är så lätt att bara öppna dörren och låta henne "akutkissa" för att sedan hinna klä på sig ytterkläderna för att gå ut på en kortare promenad. Kopplet är inte lika läskigt längre och hon tycker att det är jättekul att leka med sin egen spegelbild - så jävla gullig! Det går också bra att lämna henne kortare stunder och hon sover ensam i vardagsrummet under nätterna. Allt går åt rätt håll! 

Busfian

Huvudet vill sprängas av trötthet efter gårdagens totalt 4 timmar körning fram/tillbaka till Skellefteå för att hämta lilla Tilly! Så nu ska jag passa på att bälga i mig kaffe för att försöka bli av med huvudvärken medan Lilltjejen sover sött i sin bädd.
 
För övrigt om gårdagen så gick bilresan hem bra(!) med utan någon som helst gnäll/gråt från Tillys sida vilket chockerade mig eftersom hon bara hade åkt bil 1 gång tidigare. Dock blev det 2 rejäla spyor som vi fick stanna längs vägen och rengöra. Väl hemma så var hon utforskande, supermysig och ovanligt lugn för att komma till ett nytt hem. Självklart hade varken jag eller Richard så höga tankar om att få någon ostörd sömn igår natt - som vi antog så väckte Tilly oss och pep klockan 02:45 och ville gå ut och kissa (hon har inte kissat/bajsat inne hittills). Sedan var hon pigg och alert och ville leka av sig i 45 minuter innan jag kunde återgå till sängläge igen.
 
Morgonen har fungerat jättebra och hon har lekt med höstlöven och fått träna att gå i koppel som fortfarande är lite obehagligt. Både jag och Richard ser verkligen fram emot att få träna henne och se Lillan utvecklas!
 

Autumn


9 oktober

Efter att ha tränat lika tidigt som igår, rättare sagt 06:00, så är jag konstigt nog riktigt pigg! Det är lite segt att kliva upp, men när man väl är på benen och cyklar iväg till gymmet så hinner man vakna till. Jag och Richard har bestämt att vi ska försöka träna på morgonen eftersom det är lite segt att träna direkt efter jobbet - dessutom känns det som att man har mer tid för varandra om man tränar innan jobbet och inte efter! Lurar hjärnan lite.

Imorgon är det en stor dag för oss, för vi ska nämnligen åka till Skellefteå och hämta vår lilla Tilly som då är exakt 8 veckor gammal och beredd att tas från mamma Zira. Åh, jag vill bara ha onsdag!

Be positive


Mys!

Jag och Richard är kattvakter till dem här små söta liven under helgen. Gissa om jag är sugen på att skaffa katt?!

Efter ett helvete med dessa...

...så vart det hyffsat till slut! Dagens lärdom: Glutenfri deg är inget att leka med!

3 oktober

Idag är det exakt 1 vecka kvar tills vi får ta hem vår lilla Tilly - gissa om jag längtar!?

Imorgon är det kanelbullens dag också! Egentligen är jag inte den personen som brukar köpa en torr kanelbulle från Konsum, bara för att någon har kommit på en speciell dag som man ska "vräka" i sig allt bajs. Hur som helst så ska jag ändra på mig och baka imorgon och överraska min pojke efter hans jobb med glutenfria kanelbullar! Hoppas jag hittar ett bra recept för oss glutenkänsliga så dom inte blir torra och äckliga. Ett tips till dig som ska baka vanliga kanelbullar - kolla på receptet på vetemjölsförpackningen från Kungsörnen. Det receptet är superbra om du överdriver med smör, mandelmassa, kanel och minskar mängden mjöl! Då blir det gott!


Räknar ned...

Vi fick några nya bilder från uppfödaren i söndags som jag bjuder på hära.
Lilla Tilly bara växer och växer - snart är hon lika stor som en björn!
 

RSS 2.0